АГРОБУХГАЛТЕРІЯ

Як заповнити Звіт з ЄСВ за 2020 рік ФОПам та членам фермерського господарства

29.12.2020 11:01
(COPY) (COPY) (COPY) (COPY) форум 3 (4)

Роз’яснено, як  ФОПам та членами фермерського господарства заповнити Звіту з ЄСВ за 2020 рік. Про це повідомляє Головбух,  пише agronews.ua.

Фізичні особи-підприємці першої групи з грудня 2020 року до травня 2021 року включно звільняються від сплати єдиного соціального внеску за себе.

Крім того, якщо суб’єкт підприємницької діяльності не отримував доходу в грудні та основний КВЕД є в Переліку, то звільнений від обов’язку визначити базу нарахування, а також суму ЄСВ, яка не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску.

У зв’язку з цим показники графи 3 таблиці 1 Звіту про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого ЄСВ (Форма № Д5 (річна)) заповнюють так:

ФОПи-загальносистемники та особи, які провадять незалежну професійну діяльність, — в рядках у розрізі кожного календарного місяця зазначають середньомісячний оподатковуваний дохід. Визначають його діленням річного чистого доходу (прибутку), задекларованого у річній податковій декларації про майновий стан і доходи, на кількість місяців, протягом яких такий платник перебував на обліку як платник ЄСВ;

ФОПи-спрощенці — в рядках у розрізі кожного календарного місяця зазначають самостійно визначену суму доходу, яка не може бути меншою за розмір мінімальної заробітної плати, встановленої законом на місяць;

члени фермерського господарства — в рядках у розрізі кожного календарного місяця зазначають середньомісячний оподатковуваний дохід. Розраховують його діленням річного розподіленого доходу, отриманого такими платниками від чистого прибутку фермерського господарства у звітному році, що підлягає оподаткуванню ПДФО, на кількість місяців, протягом яких такий платник перебував на обліку як платник ЄСВ.

В той же час, у графі 4 таблиці 1 Звіту в місяцях звільнення від ЄСВ (березень, квітень, травень, грудень) проставляють прочерки. А показники інших календарних місяців, протягом яких перебували на обліку як платники ЄСВ, заповнюють на загальних підставах.

Більше інформації для бухгалтера агропідприємства — на порталі Головбух


Banner-600_600-Holvbukh-Ahro-1-1

«Головбух Агро» — єдиний в Україні повноцінний електронний журнал для бухгалтерів, які ведуть облік на підприємствах агропромислового комплексу.  Видання оперативно висвітлює законодавчі зміни, дає готові рішення робочих ситуацій, попереджає про ризики, убезпечує від штрафів та подає зрозумілі інструкції правомірних і безпечних дій. 


Перегляди: 6
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: