ІНФОГРАФІКА

Як виглядає ринок вина в Україні

15.02.2019 10:14

Алкогольний напій з ферментованого соку винограда – вино – відомий протягом всієї задокументованої історії людства. Стародавні греки вирізнили виноробство тим, що виділили для нього спеціального бога – Діоніса або Бахуса. Найстаріші зразки вина віком близько 8 тис. років знайдені в Грузії. А найбільш древня виноробня виявлена ​​археологами в 2011 році на території Вірменії, і працювала вона 6,1 тис. років тому.

Багаті традиції виробництва вина склалися в Європі. Португалія, Іспанія, Італія, Франція і сьогодні підтримують високий авторитет своєї продукції шляхом строго законодавчого регулювання якості та ідентифікації марок вин в залежності від району зростання винограду. Наприклад, відоме кріплене вино портвейн родом з північного сходу Португалії, і тільки напій, вироблений в тому районі, може носити цю назву. Схожа ситуація з шампанським – ігристим вином з французької провінції Шампань.

На жаль, українські вина поки не удостоїлися такої популярності, а нашим чорноземам не вдалося отримати окремий розділ у виноробстві. Тому вітчизняні винороби змушені працювати в основному на внутрішній ринок і конкурувати з виробниками інших країн, головним чином, за рахунок більш низької ціни на свою продукцію.

Виробництво вина в Україні, після невеликого зростання в 2017 році, набуло тенденцію до зниження за підсумками першого півріччя минулого року.

Імпортні вина також представлені на українському ринку, але вони відносяться до більш високих цінових категорій, ніж вітчизняні. Поставки здійснюються в основному з Грузії, Молдови та Франції.

За матеріалами Рro-consulting

 


Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: