НОВИНИ

Як в магазинах відрізнити українську гречку від неякісної російської крупи

16.02.2020 19:25
0-gre

Україна за останні роки різко скоротила виробництво гречаної крупи. Через це полиці магазинів стала захоплювати російська продукція, розфасована в Казахстані. При цьому аграрії кажуть, що імпортна гречка – не така смачна і якісна, повідомляє 24 канал.

Однак є спосіб, як відрізнити імпорт від вітчизняної продукції.

Російська гречка, яка потрапляє в Україну, вирощується в Алтайському краї. Там коротший світловий день, через що отримати якісне зерно фізично неможливо. А в Казахстані, де крупу переробляють, устаткування не таке сучасне, як в Україні. У підсумку, за результатами досліджень аграріїв, імпортна крупа по 9 показниками з 12 не відповідає стандартам якості.

Тим, хто бажає споживати якісну вітчизняну крупу, варто навчитися відрізняти її від іноземної.

Перш за все, потрібно звернути увагу, як вона виглядає, тобто розкласти на папері і уважно родивитись. У ній може бути багато домішок стороннього або чорного необробленого зерна.

“Також потрібно звертати увагу на запах. Вітчизняна крупа має приємний аромат, характерний саме для неї. Як правило, в українських великих супермаркетах гречка, що продається на вагу, найімовірніше, – імпорт. Правда, сьогодні російсько-казахську крупу наші фабрики теж фасують, тому 100% гарантії, що дорога крупа є вітчизняною, на жаль, ніхто не дасть. Коштує крупа на вагу в середньому 27 гривень за кіло. у той же час фасована обійдеться в 35-45 гривень за кілограм”, – йдеться в публікації.


Перегляди: 6
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: