НОВИНИ

Як сільгосппідприємствам заповнювати нову форму статзвіту

25.02.2020 20:02
Accountability-of-NGOs

Нагадаємо, що нещодавно для сільгосппідприємств  оновили форму статзвіту №37-сг “Звіт про збирання врожаю сільськогосподарських культур”. З огляду на це, Держстат надав роз’яснення від 14.01.2020 р. №19.1.2-12/3-20 щодо заповнення цієї форми статзвітності.

Вперше звітувати за нею потрібно зі звіту на 1 липня 2020 року. Термін подання – не пізніше 2-го числа місяця, наступного за звітним періодом (у липні-грудні).

Ці Роз’яснення містять інформацію щодо показників форми №37-сг (місячна) державного статистичного спостереження щодо площ, валових зборів і врожайності сільськогосподарських культур.

Показники форми характеризують хід збирання врожаю з посівів сільськогосподарських культур і багаторічних насаджень зростаючим підсумком у період виконання робіт (у липні – грудні) за місцем знаходження земельних ділянок, що перебувають у володінні та користуванні підприємства згідно з чинним законодавством, уключаючи збирання врожаю з посівів на землях, узятих в оренду, але без урахування земель, відданих в оренду, якщо передання земельних ділянок здійснене та оформлене договорами найму (оренди) згідно з чинним законодавством.

Значення показників форми мають формат представлення:

– площа зібрана – у гектарах (з двома знаками після коми);
– обсяг виробництва – у центнерах (з двома знаками після коми).

За відсутності даних відповідні рядки (графи) звіту містять прочерк.

Показники форми ґрунтуються на даних документів первинного обліку:

– первинних облікових документів за формами №ВЗСГ-8, №ВЗСГ-10, затвердженими наказом Мінагрополітики від 21.12.2007 р. №929;
– первинних облікових документів за формами №ПБАСГ-1, №ПБАСГ-2, затвердженими наказом Мінагрополітики від 21.02.2008 р. №73;
– облікових листів трактористів-машиністів;
– актів на списання площ сільськогосподарських культур.

Вищезазначені методологічні положення, інформація щодо змін термінів подання форм, бланки форм і роз’яснення до них розміщені на офіційному вебсайті Держстату у розділах “Методологія та класифікатори” та “Для респондентів”. Респондентам доступний безкоштовний сервіс для електронного звітування “Кабінет респондента“.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: