НОВИНИ

Як правильно обрати сир до вина

03.09.2021 18:31
Wine1-604x387


Такі продукти як вино і сир просто створені один для одного. Це аксіома відома у всьому світі. Якщо говорити про вино, то написано безліч книг та проводиться безліч майстер-класів на тему поєднання різних видів вина з різними продуктами. Про це повідомляє cheesemandry, пише agronews.ua.

Але тема поєднання вина з сиром зазвичай охоплюється поверхнево. Ми ж хочемо у цій статті порадити основні принципи поєднання, використовуючи які, ви отримаєте максимальне гастрономічне задоволення.

Отож, вибираючи пару вино і сир для вашої забави чи просто для смачної релаксуючої вечері, перше правило, яким ви повинні користуватися — “Це має бути смачно”.

Іншим основним правилом для поєднання сиру та вина має бути наступне:  чим сильніший та гостріший сир ви вибираєте, тим сильнішим та багатшим за смаковими властивостями має бути вино.

📌Легкі білі сухі вина типу Sauvignon Blanc або червоні молоді сорту Pinot-Noir найкраще поєднуються з широкою лінійкою сирів. Особливо з молодими козиними сирами та м’якими сирами з дозріванням з білою квітучою скоринкою.

📌 Фруктові білі напівсолодкі та напівсухі вина cортів типу Riesling або Сhardonnay чудово смакують з напівтвердими сирами та сирами з горіховим після смаком типу Гауди.

📌 Червоні вина сорту Merlot, Syrah смакуватимуть з напівтвердими та твердими сирами, типу Чеддер та Пекоріно.

📌 Міцні характерні вина типу Porto, Marsala, Madeira та десертні вина будуть гармонізувати з міцними сирами. Наприклад, з блакитною пліснявою або м’якими сирами з дозріванням не менше 1 місяця з митою скоринкою.

📌 Ігристі вина типу Шампанське гарно доповнять сирну тарілку, що складається з сирів з масткою структурою та підвищеним вмістом жирів типу Комте, Шевр.

Кілька порад як смакувати сир та вино.

Відчуйте аромат: візьміть паузу та відчуйте аромат вина, секунда… пауза, потім відчуйте запах сиру.

Смакуйте: спочатку зробіть ковток вина, відчуйте палітру його смакових відтінків, потім скуштуйте сир.

Зробіть паузу: після ковтка вина або смакування шматочку сиру почекайте декілька секунд та дайте можливість розкритися сиру та вину у поєднанні, щоб ви могли відчути всю смакову та ароматичну палітру відчуттів.

Освіжіть: перед початком дегустації нового виду сиру або вина, освіжіть свої рецептори ковтком свіжої води або маленьким шматочком хліба. Це очистить ваші смакові рецептори та дасть можливість більш повноцінно відчути смак наступного поєднання сиру та вина.

Дотримуйтесь послідовності: сири та вино, які ви вибрали до вашого столу, повинні подаватися або споживатися у порядку зростання інтенсивності їх смаку та аромату, щоб не зіпсувати смак дегустації. Потрібно починати з молодих сирів та легких вин і поступово переходити до більш витриманих та багатших за смаком та ароматів сирів, відповідно поєднуючи їх з характерним вином.

Нагадаємо, що Стало відомо, коли Україну накриють заморозки.



Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: