НОВИНИ

Як правильно вибрати опалювальну систему теплиць

06.03.2019 08:24

У компанії «Білюкс», яка спеціалізується на інфрачервоних системах обігріву, розповіли, як забезпечити температурний режим в теплиці для ефективного росту рослин.

Тепличні опалювальні системи: види і переваги

В осінньо-зимовий період для обігріву теплиць використовують альтернативне опалення, яке ділиться на:
• водяне;
• газове;
• електричне інфрачервоне.

У кожного типу є особливості. Їх необхідно враховувати при покупці.

Водяне. Нагрівання відбувається за рахунок контакту повітря з трубою, по якій тече гаряча вода. Дана система низькоефективних – тепле повітря піднімається, а холодне залишається знизу. Для оптимальної температури доводиться збільшувати потужність, що призводить до швидкого зносу системи.

Газове. Принцип той же, але замість води по трубі рухається гаряче повітря. Ця система вважається небезпечною, так як є ймовірність пожежі або витоку газу, що може призвести до загибелі врожаю.

Електричне інфрачервоне. Найоптимальніший спосіб. Він забезпечує безпеку і економію електрики. Головна умова – систему повинні підбирати і встановлювати професіонали, інакше її ефективність може виявитися нижче можливостей.

Переваги інфрачервоної опалювальної системи

Переваги, якими володіють довгохвильові і вредневолновие стельові ІК-опалювачі.

• 100% безпеку. ІК-випромінювання безпечно для всього живого, а ймовірність будь-яких аварій дорівнює нулю.
• Економічність. Витрата електроенергії на ⅓ менше, ніж в альтернативних системах. При цьому ККД інфрачервоних обігрівачів – 93-95%, що набагато більше, ніж в інших типах.
• Мінімум трудовитрат. Інфрачервоні обігрівачі гріють тільки об’єкти, а не повітря, тому додаткового поливу просто немає необхідності.
• Оптимальні умови. Система забезпечує максимально природні умови для зростання і розвитку рослин. Промені нагрівають землю, яка, в свою чергу, віддає тепло в атмосферу.

Хороший урожай цілий рік – це реальність, яку забезпечить електрична інфрачервона система опалення.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: