НОВИНИ

Як підготувати організм до новорічних свят

12.12.2022 18:07
maxresdefault

Чим більше тобі років, тим краще ти починаєш розуміти просту істину – готувати до Нового року потрібно не тільки подаруночки, а й свій організм. Як зробити це найкраще – читайте далі, пише agronews.ua.

Під час зимових свят нашому організму стає вкрай важко протистояти різним подразникам. Калорійні страви, алкоголь, гучні вечірки та короткий сон – усе це негативно впливає на твій імунітет та здоров’я, тому необхідно знати, як допомогти своєму організму в святковий період.

Ми підготували для тебе список рекомендацій, завдяки яким ти зустрінеш Різдво та Новий рік в гарному настрої та з тілом, готовим до “святкових випробувань”.

  • Вживай білок під час кожного прийому їжі

Білок служить джерелом енергії і матеріалом для створення ферментів і нових тканин тіла, тому без нього просто неможливо обійтися в щоденному раціоні. За декілька днів (а краще тижнів) до початку святкового сезону включи в своє меню високобілкові продукти: рибу, м’ясо, бобові, молоко, яйця.

  • Обирай корисні продукти, не зациклюючись на калоріях

Перед святами ні в якому разі не переходь на низькокалорійну дієту! Якщо ти мало їси до гучних вечірок, то є велика ймовірність, що після них в тебе значно збільшиться вага, адже організм почне активно накопичувати жирок, втрачений під час дотримання суворого режиму харчування.

  • Виключи “пусті” калорії

Мова йде про продукти харчування, в яких міститься мінімум корисних речовин. Це фаст-фуд, випічка, макарони, цукор, солодощі, консерви, ковбаса, сосиски.

  • Додай більше овочів та фруктів

Збільшення кількості овочів та фруктів в щоденному раціоні гарантує покращення імунітету та знижує в організмі запалення та окислювальний стрес. Взимку краще обирати сезонні овочі та фрукти.

  • Віддавай перевагу цільнозерновим продуктам

Заміни білий хліб, випічку і макарони на продукти з цільнозернового борошна і каші, адже вони значно покращують здоров’я кишечника.

  • Відмовся від алкоголю

Перед святами необхідно дати своїй печінці відпочити, тому постарайся не вживати алкоголь принаймні до новорічних свят. Краще пити чорну каву або зелений чай.

Експерти кажуть, що кава захищає печінку від накопичення жирів і колагену. А зелений чай багатий на антиоксиданти та зменшує кількість жиру в печінці.

  • Обирай продукти, корисні для печінки

Перед святами захист печінки – твоя головна задача! Ми рекомендуємо вживати якомога більше продуктів, що позитивно впливають на цей орган: авокадо, риб’ячий жир, горіхи, жирна риба, грейпфрут, виноград, чорниця і журавлина.

  • Почни займатися спортом

У здоровому тілі – здоровий дух. Ні, ми не пропонуємо тобі зайнятися професійним спортом, але спробуй регулярно робити зарядку і побачиш, що наслідки новорічної вечірки будуть не такими жахливими, як було до цього.


Перегляди: 10
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: