АГРОФОТО

Як досягти успіху в аграрному бізнесі? Головна мета – зменшити собівартість сільгосппродукції

14.07.2020 14:38
_MG_6580

Головною метою вирощування та реалізації сільськогосподарської продукції є отримання прибутку від своєї діяльності.Про це прес-служба компанії АМАКО УКРАЇНА, пише agronews.ua.

Стабільності та впевненості в роботі можна досягти лише завдяки надійним і довірливим відносинам зі своїми партнерами. На жаль, цим не завжди можуть похвалитися навіть великі гравці на ринку агропослуг. Великі продажі компаній далеко не завжди говорять про довіру до них. Довіра існує тоді, коли існують спільні цінності та переконання.

Максим Чикунов, директор із маркетингу компанії АМАКО: “Метою бізнесу повинні бути не просто продажі людям, яким потрібно те, що у вас є, а пошук людей, які вірять в те саме, що й ви”

“Ми віримо в те, що можемо домогтися більшої ефективності експлуатації с.-г. техніки в процесі виробництва сільгосппродукції. Саме ця віра і надихає нас на реалізацію власної мети. Все, що ми робимо, всі наші дії служать матеріальним доказом того, у що ми віримо.

Компанія АМАКО має унікальну на ринку комбінацію переваг, яка забезпечує наших клієнтів двома ключовими вигодами. Це зменшення часу простою техніки в сезон робіт, а також зниження вартості її експлуатації”, – розповідає Максим Чикунов, директор із маркетингу компанії АМАКО.

Саме тому компанія АМАКО робить ставку на налагодження надійних партнерських відносин. 

АМАКО є першою та визначальною для вітчизняного агробізнесу компанією, оскільки більш ніж двадцять років тому перевернула бачення ведення господарської діяльності більшості аграріїв України. Саме з АМАКО асоціюються перші поставки на терени України сучасної іноземної техніки. Наразі це не лише постачальник техніки, а й надійний партнер для низки українських агропідприємств.

«Для нас головним є не те, що робить техніка, а те, для чого вона потрібна»

«Подовжена гарантія, умови фінансування від 0%, тренінги операторів техніки, формування складів запчастин індивідуально під клієнта, закріплені інженери тощо просто є одним із способів, що використовуються для того, щоб допомогти людям зрозуміти те, у що ми віримо, що дає змогу аграріям зменшити вартість володіння, експлуатації техніки протягом усього періоду»,- прокоментував він.

Компанія АМАКО наразі обслуговує понад 20 брендів техніки. На її складах постійно в наявності запасних частин на суму понад 17 млн дол. США. Про надійність співпраці з компанією свідчить її підхід до обслуговування клієнтів: надання трьох років гарантії на техніку; навчання персоналу; склад запасних частин, розміщений у клієнта; мінімум 90 днів гарантія на запасні частини, тощо.

Подовжена гарантія Massey Ferguson

Наразі компанією АМАКО реалізовано понад 200 тракторів Massey Ferguson із подовженою гарантією (три роки, або 6 тис. мото-годин на трактори MF 8-ї та 7-ї серії, а також 2 роки на трактори MF6713). 

В компанії розрахували, що за рахунок таких інструментів, як подовжена гарантія, розроблені фінансові програми з включенням планового ТО дають можливість зменшити вартість експлуатації тракторів до рівня 16 євро/мотогодина на моделі MF7724S потужністю 240 к.с. та 30 євро/мотогодина на моделі MF8737S потужністю 370 к.с. І це є дуже хорошим показником вартості володіння технікою. При цьому залишкова вартість після гарантійного періоду трактора становить 30-40% залежно від моделі.

Компанія АМАКО за домовленості з клієнтом бере на себе відповідальність викупити трактор за цією ціною після закінчення гарантійного періоду. Тобто компанія АМАКО пропонує комплексний підхід, який дає змогу прорахувати наперед, у скільки аграрієві обійдеться, наприклад, трактор за весь період експлуатації, і в певний період часу отримати нову машину для того, аби ефективність бізнесу не падала. 


Пасічниченко Юрій, засновник і власник ТОВ «Терра-Юкрейн» (1500 га, 70% поливні землі): “Наше господарство розташоване на Півдні України (Херсонська обл.), де ведення агросправи є ризикованим бізнесом, і де без належного ефективного та економічного сільськогосподарського обладнання не обійтися”

Оновлення машинного парку розпочали три роки тому. Зваживши пропозиції ринку, витрати на придбання та експлуатацію першим ми вирішили придбати трактор MF 8737. Потім — комбайн 7370 BETA, трактори 6713, 7726, культиватор Challenger під «великий» трактор. Тобто, відчувши вагомі переваги експлуатації ефективної техніки, ми практично кожного року купували по дві одиниці машин.

Щодо техніки, то серйозних нарікань немає. Свій обсяг робіт вона виконує на відмінно. Наприклад, наробіток трактора MF 8737 на сьогодні становить близько 4 тис. мото-годин. Основні роботи, на яких задіяна машина, — це робота з важким культиватором (на глибину 25-30 см) та виконання передвисівного ґрунтообробітку. При цьому витрата пального на проведення основного обробітку ґрунту становить 15–16 л/га.

З компанією АМАКО у нас тісні партнерські стосунки. Наші відносини завжди ґрунтувалися на довiрi та взаємоповазі. У спiвпрацi людський фактор є чи не найголовнішим, і приємно зазначити, що ми практично завжди знаходимо взаєморозуміння по бiльшостi питань.

Що стосується сервісного обслуговування, то можу сказати, що це болісне питання кожної компанії. Але ми завжди маємо конструктивний діалог і знаходимо прийнятні рішення.

Останніми роками в плані підвищення якості сервісу компанія значно посилила свої позиції. І сьогодні, якщо оцінювати роботу за 10-бальною шкалою, то впевнено можна поставити тверду сімку. 

Гарантійних випадків щодо придбаної техніки практично не було, я навіть не можу ось так відразу й швидко їх згадати. Проте знаю напевно, що це були несуттєві проблеми, які до того ж швидко вирішувалися. 

Щодо подальшої співпраці: на «великий» трактор термін гарантії вже закінчився, проте ми все одно залишилися в них на обслуговуванні. А це багато про що говорить! Адже не кожен дилер може запропонувати вигідні умови післягарантійного обслуговування. 

В майбутньому співпрацю з компанією АМАКО плануємо тільки посилювати, особливо у напрямку використання техніки Massey Ferguson. А я своїм прикладом, купуючи та використовуючи техніку Massey Ferguson яскравого червоного кольору, на своїх полях демонструю, що техніка є якісною, технологічною та відмінно виконує свою роботу. 


Микола Ніколайчук, технічний директор «Агро Регіон» (в обробітку – 38 тис га, Чернігівська, Київська та Житомирська обл.): ” Техніка Massey Ferguson — це, по суті, перша й головна техніка в нашому господарстві”

У компанії я працюю з 2013 року, проте чітко знаю, що з технікою Massey Ferguson, яку було придбано в компанії АМАКО, агрохолдинг працює з 2007 року. Це були трактори та комбайни. А саме – 19 комбайнів Massey Ferguson моделей 9690 та 9790 та близько 20 тракторів — моделі 8480.

Хочу зазначити, що навіть до сьогодні ми використовуємо декілька тракторів тих часів. Стосовно зернозбиральних комбайнів, то їх було замінено на більш потужніші та продуктивніші машини, які наразі представлені на ринку. 

Впродовж цього часу й донині ми дуже тісно співпрацюємо з компанією АМАКО. З урахуванням позитивного досвіду використання техніки Massey Ferguson за останні три роки ми придбали трактори МF 8690, 8740. Останній, до речі, мають поставити в господарство цього року. 

Хочу відзначити, що співпраця між компаніями «Агро Регіон» та АМАКО — це не просто постачання техніка. Це ціла система бізнес-відносин, яка основана на взаємоповазі та довірі, першочергово — завдяки надійності та ефективності техніки і, звісно ж, кваліфікованій сервісній підтримці.

Наприклад, наразі ми маємо дуже вигідні умови сервісного обслуговування, оперативність та кваліфікація якого останніми роками дуже зросли. Хоча за весь період експлуатації техніки Massey Ferguson ми сформували власну сервісну бригаду, підібрали відмінних спеціалістів-практиків, які, умовно кажучи, по звуку роботи двигуна можуть визначити його проблемні місця, а гарантійне обслуговування виконує компанія АМАКО. Навіть більше: останні пропозиції компанії стосовно обслуговування техніки післягарантійного періоду настільки вигідні, що ми напевно на них погодимося. Адже в підході до обслуговування та в роботі з клієнтами-партнерами на сьогодні вони є одними з найкращих, а щодо кваліфікованого підходу до обслуговування техніки їм немає рівних.

Трішки хочу сказати про себе. До роботи в компанії «Агро Регіон» я працював у компанії «УкрАвто», що займалася реалізацією та обслуговуванням техніки, яку продавала. Так от, у той час я міг тільки мріяти про той рівень сервісного обслуговування, який наразі надає АМАКО. Наприклад, сьогодні компанія АМАКО реалізує можливість формування та зберігання запасних частин на базі підприємства. Тобто вони завозять запасні частин й у певний проміжок часу проводять інвентаризацію складу, і ми розраховуємося виключно за використані запасні частини. Це дуже зручно та оперативно в плані обслуговування техніки. 

За часи співпраці з компанією ми зрозуміли, що в нас одне бачення роботи. Вони розуміють аграріїв як ніхто інший. Звісно, мета в кожного підприємства одна — це заробити якомога більше коштів, проте досягаємо ми її разом. І така співпраця є співпрацею майбутнього! 

Ще один приклад співпраці та поваги — це навчання інженерів. І що важливо — навчання безкоштовні! В наш час це, можливо, багатьох здивує, але це так і має бути. Адже в тому, аби техніка працювала без перебоїв, зацікавлені як ми, агровиробники, так і вони, як дилери та представники техніки. 

Стосовно техніки, то сучасні трактори Massey Ferguson із автоматичною КПП — це техніка, яка на крок випереджає інші машини. Принаймні з механічною чи напівавтоматичною КПП. Перше — це простота експлуатації, яка сприяє довговічності роботи вузла. Адже навіть недосвідченому операторові вже не просто буде «запороти» КПП і двигун. Наступним позитивним моментом є витрата пального. Вона завжди буде менша в тракторів із автоматичною КПП — двигун, незалежно від навантаження, постійно працює в «зеленій зоні».

Я просто рекомендую цю техніку. Ми реалізували дуже багато б/в машин бренда Massey Ferguson. І уже наші клієнти просто щасливі від її експлуатації! Звісно, є побоювання щодо придбання дорогої техніки, що вже була у використанні. Проте боятися нічого! Крім того, ми маємо потужності й досвід із обслуговування цієї техніки. І на сьогодні пропонуємо ремонт навіть таких складних її вузлів, як автоматична КПП, і надаємо відповідну гарантію. 

Саме автоматична КПП і синхронізація її роботи й двигуна — це головні «козирі» тракторів Massey Ferguson.

Придбавши техніку Massey Ferguson у компанії «АМАКО Україна», ви отримуєте технічне рішення, потрібне для ведення вашого бізнесу, а також повний супровід і підтримку в післяпродажний період. Завдяки цьому ви можете чітко планувати свій бізнес і фінансові витрати протягом усього гарантійного періоду.

Компанія АМАКО є найбільшим дилером в Україні сільськогосподарської техніки таких брендів, як Massey Ferguson, Geringhoff, Bednar, технологічних рішень Precision Planting, комерційних автомобілів IVECO, а також є структурною одиницею виробника зрошувальних машин WESTERN.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: