ВАЖЛИВО

Визначено сорти винограду найвигідніші для півночі України

03.10.2021 15:18
7d2fa3c36bfe3504a4e1e46a3f04bc6b

Садовий центр «Північне виноградарство» визначив сорти та гібридні форми винограду вітчизняної та закордонної селекції з найбільшим комерційним потенціалом для Півночі. Це Аватар, Аюта, Байконур, Велюр, Дубовський рожевий, Клубнічний, Талдун, Цимус. Про це журналу «Садівництво по-українськи» повідомив В’ячеслав Оніщенко, директор Центру, що розташований у Вишгородському районі Київської області, пише agronews.ua.

«Зазначені сорти й гібридні форми мають як комерційний потенціал за закладання великих площ, так і на присадибних ділянках, – розповів В’ячеслав Оніщенко. –  Фермери вже вирощують конкурентоспроможні гібридні форми селекціонерів-аматорів, що не поступаються сортам, які внесено до Реєстру сортів рослин, придатних для поширення в Україні».

За більш ніж 30-річний досвід вирощування винограду у Садовому центрі «Північне виноградарство» було вивчено 438 сортів і гібридних форм, придатних для вирощування у північній частині Лісостепу.

«Утім, оптимально забезпечити українців свіжим виноградом і продуктами його перероблення неможливо без реконструкції старих і закладання нових виноградників, без ретельно продуманого сортооновлення та планомірно екологічно обґрунтованої сортозміни», – додав директор Центру.



Перегляди: 10
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: