НОВИНИ

Визначено окупність вирощування органічних ягід в України

20.12.2019 07:37
1560442601iagody-c353ead209585a80b2b347fd22ae35c7

Найпопулярнішою ягодою, що вирощується в Україні, завжди була садова суниця або полуниця. Пізніше до полуниці підтяглася малина, а в останні роки фаворитів вітчизняного ягідного ринку почала наздоганяти чорна і червона смородина, пише pro-consulting.ua.

Світовий тренд на залучення до здорового способу життя і правильного харчування сприяє збільшенню споживання ягід і продуктів з їх вмістом. Особливо цінуються органічні плоди, тобто вирощені в екологічно чистих умовах і без використання хімічних засобів.

В Україні є багато місць, які мають відповідні умови для вирощування органічної продукції, разом з цим, створення господарства з вирощування органічних ягід вимагає дотримання ряду умов, що стосуються технології виробництва, доробки та зберігання ягід.

Бізнес-план з вирощування органічних полуниці, малина і смородини на площі 15 га передбачає необхідність ретельного виконання всіх умов для того, щоб створене згідно з ним підприємство отримало сертифікат органічного: від вибору ділянки, технології догляду за посадками, до мікроклімату у виробничих приміщеннях і сховищах.

У структурі інвестиційних витрат найбільшу частку займає закупівля саджанців — 42%, 22% піде на проведення підготовчих робіт і 19% — на придбання техніки.

Згідно з розрахунками, всі вкладені в реалізацію бізнес-плану вирощування органічних ягід гроші повернуться до інвестора у вигляді прибутку протягом п’яти років (61,3 місяця).


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: