АГРОФОТО

Виведено унікальний сорт бананів блакитного кольору

31.03.2021 17:12
maxresdefault-3-1280x675

“Банан Блакитна Ява” (Blue Java Banana) – незвичайний екзотичний фрукт. Банани цього сорту мають блакитне забарвлення і фантастичний смак, пише agronews.ua.

Головною особливістю цього фрукта є його забарвлення. За формою він не відрізняється від звичайних бананів, а ось колір шкірки – яскраво блакитний. “Blue Java Banana” називають ще “банани-морозиво”, тому що на смак вони нагадують ванільне морозиво або заварний крем.

Дерева Блакитної Яви можуть виростати до 6 метрів у висоту. Вони стійкі до холоду і вітру завдяки сильному стеблу і кореневій системі. Їх листя має сріблясто-зелений окрас. Плоди виростають довжиною 17-23 см.

Причому, коли банани ще не зрілі, вони мають характерний сріблясто-синій колір. Але при дозріванні вони перетворюються в блідо-жовті плоди з білою вершкової м’якоттю.

Блакитні банани не поступаються корисними властивостями традиційним сортам. Вони є відмінним джерелом клітковини, марганцю та вітамінів В6 і С.

438485355cd0c790d6858d5b805c9004-quality_75Xresize_1Xallow_enlarge_0Xw_700Xh_700

На жаль, можливості придбання Блакитної Яви за межами Азії і південної частини Тихого океану обмежені. Але можна спробувати виростити їх, купивши онлайн насіння! Головною умовою, щоб виростити незвичайне дерево в своєму саду, є достатня кількість сонячного світла і можливість утеплення ягоди, коли температура значно знизиться. Щоб почати плодоносити, дереву потрібно кілька років.

Нагадаємо, в Україні виведено унікальні сорти картоплі.


Перегляди: 279
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: