НОВИНИ

Вчені вивели сорти салату, стійкі до пероноспорозу

18.06.2022 11:17
Vcheni-vyvely-sorty-salatu-stijki-do-boroshnystoyi-rosy

Компанія Rijk Zwaan представила сорти салату, стійкі до нової раси Fusarium – основної загрозою цієї культури. Про це повідомляють у компанії Rijk Zwaan, пише agronews.ua.

Фузаріоз може пошкодити салат через кореневу систему як у захищеному, так і  відкритому ґрунті, що призведе до втрати врожаю. У 2015 році в Європі було виявлено новий варіант фузаріозу в салаті – Fol: 4. У травні 2022 року Міжнародна федерація насіння офіційно запровадила узгоджений протокол випробувань для підтвердження стійкості до цієї раси. Багато існуючих сортів салату Rijk Zwaan стійкі до нового варіанту Fusarium.

Найновіший варіант фузаріозу в салаті (Fusarium oxysporum f. sp. Lactuacae) вперше був описаний Giraldi et al. у 2016 р. Відтоді фузаріозну расу 4 виявили в багатьох країнах Європи. На інших континентах світу він не зустрічається.

«У нашій програмі селекції ми постійно працюємо над покращенням властивостей наших сортів салату, в тому числі шляхом розвитку стійкості до нових варіантів хвороб рослин. Фузаріоз є великою загрозою для виробників салату в усьому світі. Нещодавно визначений протокол випробувань підтверджує, що багато наших сортів салату стійкі до цієї нової раси фузаріозу», – прокоментував Йохан Шут, менеджер із селекції салату.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: