НОВИНИ

Висоцький назвав напрямки картоплярства, що отримають держпідтримку

25.02.2021 11:05
35

Тарас Висоцький, заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, взяв участь у ХІ Нідерландсько-українському форумі з професійного картоплярства. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook, пише agronews.ua.

За останні десять років Україна має всі передумови для якісного запуску державної підтримки розвитку картоплярства у 2021 році. Перш за все, завдяки активній позиції виробників та профільних асоціацій.

“Я дуже вдячний, що всі долучилися, і нам вдалось почати практичну реалізацію всіх знань, які накопичувались роками”, – написав Висоцький.

У 2020 році була прийнята Концепція розвитку промислового картоплярства до 2025 року. Далі планується створення організаційно-економічних умов для стимулювання розвитку промислового виробництва картоплі та задоволення потреб внутрішнього ринку України в продовольчій столовій картоплі та сировині картоплі на її переробку.

Є деякі напрямки, які планується реалізовувати уже в 2021 році в рамках державної підтримки розвитку картоплярства, а саме – насінництво, картоплесховище, обладнання і переробка. Ці чотири напрямки покривають всі основні етапи виробництва і зберігання. Окремим блоком іде зрошення, що також є важливим для якісного розвитку картоплярства.

“Саме тому у 2021 році ми плануємо запустити і державну підтримку зрошення. Сподіваюсь, що нові напрацювання будуть прийнятті Комітетом, і ми запустимо програми державної підтримки. Впевнений, що за рік ми знову зберемось і будемо вже обговорювати результати даного проєкту”, – повідомив заступник Міністра.

Нагадаємо, що в Україні стартував проєкт Належна бджільницька практика.


Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: