НОВИНИ

Висів сівалкою Fendt Momentum допускає не більше 1% двійників

26.09.2021 16:34
eo5a9336-1

На полігоні Digital Field другий сезон поспіль здійснюють Crop Tour з AGCO, Астра й Crop Tour Наразі відзначають результати тестування швидкості сівби та її впливу на розвиток культури. Про це повідомляє прес-служба Digital Field на своїй Фейсбук-сторінці, пише agronews.ua.

Звісно, чим повільніша сівба, тим вища якість, проте сьогодні аграрії змушені прискорювати темпи технічних операцій. Наш дослід проводився з такими варіантами швидкості сівби: 12 км/год, 15 км/год, 18 км/год. Вплив високих швидкостей очевидний – це наявність двійників та пропусків за умови відсутності систем точного висіву.

Двійники

Двійник, що ми бачимо на фото, має менший діаметр стебла, меншу вагу біомаси, відповідно, знижується потенціал урожайності. Аналізуючи продуктивний орган кукурудзи в порівнянні з рослинами в умовах правильної розкладки насінин в ряду, ми маємо меншу кількість рядків зерен та зниження виповненості качана на 10-15 %.

У підсумку на полігоні Digital Field нарахували менше 1% таких двійників на всьому масиві. Зазначають, що такому результату посприяла якісна робота сівалки Fendt Momentum.

Так, урожайність в умовах фонової технології вирощування очікують на рівні 7,6-8 т/га.



Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: