НОВИНИ

Вирощування журавлини – одна з найприбутковіших культур на українському ринку

13.11.2019 11:18
biznes-plan-organizacii-vyrashivaniya-klyukvy

Однією з найприбутковіших галузей в Україні є вирощування журавлини великоплідної, оскільки при правильній закладці плантації, ця рослина плодоносить понад 60 років, пише ogorodnik.com.

Стабільний попит, а також висока ринкова ціна на свіжі ягоди журавлини забезпечують підвищений інтерес до закладки ягідників невеликими плантаціями – від 20 соток до 3 га.

Урожайність цієї культури складає 20 тонн з га, при цьому ринкова вартість ягід журавлини стабільно висока навіть на опті.

Перший товарний урожай можна отримати вже на третій рік після посадки. Збирати ягоди потрібно в період масового дозрівання, коли більше половини уже повністю набрали колір. Забарвлення насіння ягід журавлини в цей період змінюється з жовтого на коричневий або бурий.

У великих господарствах (плантації площею від 10 га) використовують технологію “мокрого” збирання. Це метод при якому у період збирання врожаю їх затоплювали водою. Ягоди обмолочували спеціальним комбайном, вони спливали і їх збирали на транспортер, а потім сортували. Урожай становив до 20 тонн з 1 (2 кг з 1м²).

На невеликих плантаціях (до 1 га) ягоди можна збирати вручну або використовувати спеціальну переносну портативну збиральну машину.

Важлива товарна перевага цієї культури – здатність ягід зберігатися доволі довго у свіжому вигляді.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: