НОВИНИ

Вирощування салату в теплиці принесе гарний прибуток

11.11.2019 12:51
5fd738a1ca8f305c1ab33bef5a7a1a52_M

Українці із задоволенням купують салат до свого столу, нерідко замінюючи цими ніжними листям звичну капусту. Однак, зростаючий попит на салат-латук в Україні забезпечується, в основному, за рахунок імпорту. Основній масі великих агровиробників ця ніша нецікава, а дрібні не справляються з наповненням ринку, пише pro-consulting.ua.

Вирощувати салат можна гідропонним методом в теплиці, що дозволить постачати свіжу зелень протягом усього року. Успіху даної бізнес-ідеї сприятиме практично повна відсутність конкуренції на вітчизняному ринку, так як більшість українських тепличників зосереджені сьогодні на виробництві помідорів і огірків. Імпорт же новостворене господарство зможе перемогти за рахунок низької собівартості, завдяки використанню новітніх технологій, і короткого транспортного плеча.

Згідно з бізнес-планом, на створення тепличного комплексу для вирощування салату і зелені площею один гектар потрібно 3,3 млн євро. Вкладення досить значні, але через те, що господарство буде отримувати до 12 врожаїв на рік, рентабельність продажів складе 31,1%, тобто з кожним євро доходу до інвестора буде приходити більше 31 центу чистого прибутку. За розрахунками, виконаними в рамках бізнес плану організації тепличного вирощування салату і зелені, повна окупність даного проекту настане протягом семи років з урахуванням фактору дисконту.


Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: