НОВИНИ

Вирощування маріхуани може стати проривом для агросфери України

04.04.2020 09:03
https://agronews.ua

Вирощування маріхуани може стати проривом для агропромислового комплексу України після кризи. Таку думку висловив президент Українського клубу аграрного бізнесу Алекс Ліссітса на своїй сторінці в Facebook, пише agronews.ua.

За його словами, динаміка останніх років свідчить, що все більше країн узаконили медичне, а в деяких випадках і рекреаційне використання марихуани. 

«Наприклад, у Канаді марихуана була повністю легалізована на федеральному рівні у 2018 р. Кілька інших країн, таких як Німеччина і Мексика, декриміналізували використання і зберігання невеликих кількостей марихуани. У значній кількості штатів США марихуана була хоча б частково легалізована», — нагадав експерт.

Алекс Ліссітса підкреслив, що медичну марихуану використовують для лікування нудоти і блювоти у пацієнтів, що проходять хіміотерапію, для підвищення апетиту у пацієнтів зі СНІДом, для лікування хронічного болю, неврологічних проблем, поліпшення сну, тощо.

«Дослідження показують, що до 2024 року світовий ринок медичної марихуани може коштувати $55 млрд. У доповіді Global Market Insights відзначається, що щорічні темпи зростання ринку перевищують 30%. Генеральний директор Tilray (TLRY) заявив, що світовий ринок марихуани може коштувати $150 млрд/рік в даний час, але ця оцінка включає в себе значну частку незаконної торгівлі марихуаною», — додав президент УКАБ.

Згідно з прогнозами Канадського імперського комерційного банку (CIBC), в 2020 році ринок канадської марихуани в країні складе $6,5 млрд, додав експерт.

Він навів приклад компанії Aphria Inc., яка є третьою у світі з вирощування марихуани і працює не лише у Північній Америці, але і в декількох інших країнах світу. Компанія оцінюється у $1,52 млрд. Aphria має виробничу потужність 255 тис. кг марихуани на рік.

«Агросектор може при легалізації вирощування марихуани в Україні, заробити мільярди доларів прибутків на експорті та залучити численних інвесторів. Та чи зможе наша країна показати приклад нестандартного мислення серед країн колишнього Радянського Союзу та зробити цей прорив? Це залежить виключно від керівництва держави!» — підсумував Алекс Ліссітса.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: