НОВИНИ

Виробництво кормів у світі зростає

05.02.2019 14:56

Відомий американський виробник кормів, компанія «Олтек» (Alltech) зі штату Кентуккі опублікувала щорічний звіт про виробництво кормів в світі. Це значне дослідження. Зібрані дані по 144 країнам і майже 30 тис. Підприємств, зайнятих виробництвом кормів. Головний висновок: у виробництві кормів в цілому все йде нормально – річне зростання склало 3%, а в 2018 році обсяг продукції перевищив 1 млрд тонн (1,1 млрд тонн), повідомляє Ukragroconsult.

Більш того, галузь зростає майже на 2,7% в рік. Виходить, що за п’ять років виробництво кормів в різних країнах світу зросла більш ніж на 14%. Укладачі звіту відзначають, що зростає не тільки населення світу, а й чисельність середнього класу, який споживає більше м’яса і готовий платити за це.

А ось як розподілилися країни за обсягом виробництва кормів. На першому місці, як і слід було очікувати, виявився Китай. Далі йдуть США, Бразилія, Росія, Індія, Мексика, Іспанія і Туреччина. Саме вони задають тренд і демонструють, як йдуть справи в сільському господарстві і як розвивається галузь. На ці країни припадає 55% всієї продукції, що випускається і 59% всіх підприємств по виготовленню кормів.

Трохи про конкретні країни і регіонах. У США темпи зростання виробництва кормів склали 2%. Зросли обсяги виробництва всіх видів кормів для тваринництва і птахівництва. В цілому США міцно зберігають друге місце в світі за цим показником, поступаючись лише Китаю. Відзначається, однак, що ціни на корми в Америці є найнижчими по всіх категоріях. З огляду на наявність величезних ресурсів (земля, вода і ін.), США і надалі залишаться одним з провідних виробників кормів.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: