В Україні за 11 місяців 2019 року у порівнянні з аналогічним періодом 2018 року зросло виробництво гречки – на 18,2%, у річному вимірі (листопад 2019-го до листопада 2018-го) – на 13,3%. Про це УНН повідомляє з посиланням на дані Держстатистики.
Загалом у січні-листопаді 2019 року було вироблено 66,89 тис. тонн гречки (ядриці та січки), з них у листопаді – 6,8 тис. т.
Запаси готової продукції на кінець листопада 2019 року становили 2,49 тис. т гречки (ядриці та січки).
Дані наведено у натуральному вираженні; без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, міста Севастополя та частини тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях.