НОВИНИ

Виробники свинини поставили на паузу реалізацію продукції

08.09.2022 14:09
1bc4d1f-piglet

Представники м’ясопереробної галузі наразі неодностайні щодо перебігу реалізації. Абсолютна більшість із них підтверджує напружену ситуацію з пропозицією свиней забійних кондицій. Про це повідомляють аналітики асоціації «Свинарі України», пише agronews.ua.

Відзначається, що низка виробників цього тижня мають менші товарні партії. Середня забійна маса свиней у багатьох випадках дещо менша за звичні 110-115 кг, а окремі виробники змушені зробити паузу в реалізації, щоб тварини дійшли до бажаної кондиції.

Заготівельники також відзначають, що окремі з них відновили практику закупівель у суміжних регіонах: не тільки операторів зі сходу в центрі, а й епізодично операторів з центральних областей на заході. Тож хоча низка переробників сподівається на пониження закупівельних цін, мотивуючи його традиційним осіннім спадом реалізації, превалювання попиту над пропозицією на ринку живця наразі відтермінує вплив сезонних чинників. 

Відчутний брак живця на сході сприяв подальшій позитивній динаміці цін, які цього тижня стартували від 67 грн/кг та сягали 70 грн/кг, а епізодично і вище. 



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: