НОВИНИ

Виробники рису просять знизити тарифи на зрошення

16.04.2019 11:30

На Херсонщині вирощують 65% українського рису, але цього року фермери готові взагалі його не сіяти. Аграрії повідомили, що їх посіви під загрозою через занадто високу ціну поливу. У Держводагентстві збільшили тариф на 30%. Повідомляє Сьогодні.

Без херсонського рису, попереджають аграрії, українцям доведеться купувати в магазинах імпортну крупу. А вона дорожча.

Тому керівники великих фермерських господарств області надали місцевим чиновникам тиждень, щоб ті переглянули ціну на воду. І написали звернення до уряду і контролюючих органів, щоб терміново втрутилися у формування тарифу і перевірили, як управління водних ресурсів використовує бюджетні гроші.

«Ціна на сьогоднішній день, навіть спираючись на інфляцію і на всі інші позиції, вона не відповідає дійсності», — розповів голова комісії з питань земельних відносин Херсонської обласної ради Сергій Рибалко.

Подорожчання поливу напередодні посівної чиновники пояснюють бажанням підвищити зарплату працівникам водного господарства.

Фермерів такі пояснення не влаштовують. Вони готові навіть за свій рахунок утримувати водне господарство області. Ремонтувати ті об’єкти, які дають дніпровську воду на їх поля.

 


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: