НОВИНИ

Виробники органічної лохини об’єднались у кооператив

29.04.2020 15:32
https://agronews.ua/

Українські виробники лохини BigBlue Organic Blueberry Farm, ФГ «Грасс Авеню» та СВК «Оболонія» об’єдналися в кооператив для збуту продукції. Про це повідомляє «Ягідник», пише agronews.ua.

«Поки що зосередимося на вирощуванні й продажі органічної та конвенційної лохини. В кооперації продуманий кожен крок: від садіння й догляду — до збирання та збереження холодового ланцюга і у підсумку — до експорту продукції. Члени кооперативу працюють за міжнародним стандартом безпечного виробництва харчової продукції в сільському господарстві GlobalG.A.P.», — розповів керівник BigBlue Organic Blueberry Farm Олег Науменко.

Власники господарств підійшли до створення кооперативну комплексно: вирішили відпрацювати рік і лише після того обмірковуватимуть, чи зможе кооператив прийняти нових членів.

«Перше, на що звертаємо увагу у кооперативі — якість ягоди. Далі — прозорість ведення бізнесу, використання агротехніки, чітке ведення журналів і документації. Ми маємо бути відкриті до аудитів іншими членами кооперативу і дотримуватися статуту й умов спільної роботи. Крім того, важливою умовою буде наявність сертифікату GlobalG.A.P. та G.R.A.S.P., отриманого у конкретного менеджера, який його веде. І не приховуємо головного: у кооперативі доведеться важко працювати, відповідати безлічі вимог і захищати одну спільну ціль та інтерес», — сказав Олег Науменко.

 

 


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: