НОВИНИ

Виробники гречки отримають субсидії на 165 мільйонів

07.12.2021 16:33
newsbel.by-26.04.2020-gn0kflnxfxq058in7nc7cqouoaxsasno

У межах держпідтримки 655 виробників гречки (зокрема, й 11 фізосіб-підприємців) отримають субсидії у розмірі 164,6 млн грн. Про це повідомляє пресслужба Міністерства аграрної політики, пише agronews.ua.

“Запровадження державної підтримки сприятиме збільшенню посівних площ гречки, що дасть змогу забезпечити стабільний обсяг валового виробництва гречки, яке буде дорівнювати внутрішньому споживанню та в перспективі дасть можливість створити її експертний потенціал, крім того буде сприяти розвитку суміжних ринків (насіння, переробки)”, – прокоментував перший заступник міністра Тарас Висоцький.

За його словами, порядок використання коштів держпідтримки передбачає виділення 5000 грн/га виробникам гречки, але не більше ніж на 300 гектарів оброблюваних угідь одним отримувачем.

Загальна кількість гектарів оброблюваних угідь, на яких вирощувалася гречка, становить 32,9 тис. га, заявлена сума на нарахування субсидій становить 164,6 млн грн.

Відповідно до проведених розрахунків, відсоток для нарахування пропорційного розподілу бюджетних коштів, у розрізі кожного отримувача, становить 30%, в грошовому еквіваленті сума субсидії на один гектар буде становити 1,5 тис. грн.

Також комісією було відзначено, що 97% отримувачів субсидій є малі й середні виробники. 

Читайте також: Озвучено розмір націнки на хліб у супермаркетах.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: