НОВИНИ

Виробництво сиру критично скорочується

05.01.2022 08:00
Cheese with big holes

В останні тижні року продажі вітчизняних сирів помітно збільшилися, але все одно вони набагато нижчі за обсяги, що продавалися в грудні минулих років. Заважає продажам дорожнеча товару, і ще більше – величезна пропозиція імпортної продукції. Про це повідомляє ІНФАГРО, пише agronews.ua.

Більшість сироварів у другій половині грудня зуміли вкотре збільшити ціни на звичні 5%. Наприкінці грудня дистриб’юторам традиційні сири відвантажувалися переважно по 185-195 грн/кг. Це означає, що українцям доведеться купувати сир для святкового столу (з урахуванням усіх націнок торговців) не дешевше за 240 грн/кг.

Незважаючи на зростання собівартості, навряд чи сиророби ризикнуть і надалі збільшувати ціни у січні. Чергове подорожчання можливе не раніше лютого, і якщо до того часу скоротиться імпорт сирів.

А поки що у конкуренції з імпортом вітчизняним виробникам доводиться незмінно скорочувати випуск сиру. Минулого місяця зварили лише 8,6 тис. т сичужних сирів та сирних продуктів, що на 17% менше за листопадовий показник 2020 року. У грудні-січні виробництво буде ще скромнішим.

Читайте також: В Україні з’явиться нова аграрна виставка AGRO KHARKIV.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: