НОВИНИ

Виробництво насіння в Україні різко скоротилося

26.03.2022 09:02
nasinnya_kurkul-57207-57297

В умовах російської агресії є загроза зменшення виробництва українського насіння, в першу чергу у зв’язку зі скороченням площ насінницьких посівів, розміщених на території, де ведуться військові дії, використання частини їх для забезпечення продовольчих потреб в інших регіонах України, а також зменшення надходження інвестицій у галузь внаслідок війни. Про це повідомляє agrotimes.ua, пише agronews.ua.

Про це повідомив завідувач відділу інвестиційного та матеріально-технічного забезпечення ННЦ «Інститут аграрної економіки» Олександр Захарчук.

Отже, подальше нарощування потенціалу вітчизняного насінництва напряму залежить від якнайшвидшого припинення війни для успішного проведення посівної кампанії та нарощування обсягів виробництва насіння, підсумував Олександр Захарчук.

Як відомо, за 2021 рік Україна експортувала на світовий ринок – у першу чергу, європейський – 14,1 тис. тонн насіння зернових культур та 0,4 тис. тонн насіння олійних культур, що є найкращим результатом за останні 10 років, підкреслив науковець. Причому потенціал вітчизняного насінництва, який значно зріс за рахунок іноземних компаній, що працюють в Україні, лише набирає обертів.

Загалом експорт насіння зернових, олійних культур та цукрових буряків за 2021 рік становив $26,1 млн, що стало найвищим показником з 2013 року і на 40 % перевищило обсяги 2020 року.

Читайте також: Стало відомо, як зернотрейдери вивозитимуть врожай.



Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: