НОВИНИ

Виробництво копченої риби суттєво збільшилося

09.11.2021 14:01
11214906_creenshot_21_large

Протягом січня-вересня 2021 року в Україні вироблено 3 тис. т копченої риби (включаючи філе; крім тихоокеанського, атлантичного та дунайського лосося, оселедців та форелі, а також крім риб’ячих голів, хвостів та черевець), що на 9,4% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Про це повідомляє прес-служба Державного агентства меліорації та рибного господарства України, пише agronews.ua.

Зростання виробництва рибної продукції спостерігалося також за такими товарними позиціями:

риба в’ялена, сушена, солена чи несолена; риба солена, але не сушена; риба в розсолі (крім риби копченої, філе з риби, риб’ячих голів, хвостів та черевець) — 7,8 тис. тонн (+3,2%);

готові продукти і консерви з риби, інші (крім цілих чи шматочками та страв готових із риби) — 9,8 тис. тонн (+13,9%); риба сушена і в’ялена — 3,6 тис. тонна (+5,9%);

оселедці солоні — 2,5 тис. тонн (+3%);

ікра інших риб — 2,8 тис. тонн (+13,4%).

Крім того, від початку року в Україні вироблено:

продукти готові й консерви з сардин, сардинели, кільки і шпротів, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових із риби) — 8,5 тис. тонн;

продукти готові й консерви з оселедця, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових із риби) — 2,3 тис. тонни;

риба солона (крім оселедців) — 1,5 тис. тонн;

готові продукти і консерви з іншої риби, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових із риби) — 1,1 тис. тонни;

продукти готові й консерви з скумбрії, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових із риби) — 459 тонн.

Нагадаємо, що озвучено закупівельні ціни на зерно в Україні.



Перегляди: 17
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: