НОВИНИ

Винороби України цьогоріч втратили до 30% врожаю винограду

13.10.2020 10:02
wine-1761613_960_720

Поточний рік був, мабуть, найгіршим для виноградарства та виноробства в Україні. Цьому не сприяла ані погодні умови, ані інші фактори.Зокрема через карантин на Закарпатті скасували багато фестивалів, де більшість з приватних виноробів збуває свою продукцію. Постраждали і великі підприємства. Про це повідомляє seeds, пише agronews.ua.

У виноробній компанії “Шато Чизай”, що у м. Берегово на Закарпатті, також кажуть, що цьогорічний сезон для виноробів — один з найгірших років за останні десятиліття. Виною – пізні різкі морози, які вдарили у квітні вже під час розвитку кущів. А влітку виноградні кущі постраждали через холод і вологу.

До речі, рекордним врожай винограду на Закарпатті був 2018-го року – і за кількістю, і за якістю.

Про цьогорічний неврожай кажуть і дрібні підприємці. Зокрема на винних підвалах сім’ї Урста, що у селі Бене на Берегівщині. Тут планують отримати лише 30 тисяч літрів вина, хоча у минулі роки вдавалося зробити до 50 тисяч літрів. Винороби Ужгородщини та Мукачівщини кажуть, що втратили до третини урожаю на деяких ділянках.

Наші сусіди постраждали не менше. Раніше через посуху, тепер через дощову погоду. Наприклад, через дощі до 30% столового винограду в Молдові досі залишається неприбраним. Їх загальна площа – близько 13 тис га.

З урахуванням ймовірного продовження опадів кампанія по збору винограду, ймовірно, триватиме як мінімум до середини жовтня. За спостереженнями аграріїв, через посуху на більшості виноградників в нинішньому році в порівнянні з торішнім рівнем врожайність знизилася на 25-40% (в 2019 році було зібрано близько 100 тис тонн).

Нагадаємо, у Києві відбувся унікальний форум-виставка міцних напоїв «Міцний Крафт 2020».


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: