НОВИНИ

Виноградарі прогнозують складний сезон для галузі

21.02.2023 18:19
d763fc5-wimg15-25960

Через теплу зиму виноградарі Закарпаття очікують непростого сезону. Водночас вони готуються мінімізувати наслідки та продовжують обрізку винограду.  Про це повідомляється на сторінці виноробні «Шато Чизай», пише agronews.ua.

«Що очікуємо від сезону? Простим він не буде. За рахунок теплої (і дещо нетипової для зими) погоди очікується, що сезон 2023-го року може стати для винограду складним. Але наша команда виноградарів та агрономів постійно працює, щоби мінімізувати можливі проблеми. Розробляємо оптимальну схему захисту рослин, комплекс агротехнічних заходів, спрямований на те, щоб виноград почував себе максимально комфортно в новому сезоні», — розповів Геннадій Вачиля, директор з виноградарства виноробні «Шато Чизай».

За його словами, це допоможе виростити гарний врожай для виробництва вина.

Експерт додав, що сезон обрізки винограду 2022-2023 рр. триває в плановому режимі. Робіт, пов’язаних з обрізкою, вже виконали на 56% загальної площі. Лози 272 га виноградників, які обробляє підприємство обрізуються вручну.

Виноградарі «Шато Чизай» вже завершили зимову обрізку таких сортів: Фурмінт, Піно Блан, Трамінер Рожевий, Рислінги Рейнський та Італійський, Блауфранкіш, Каберне, Мерло та Ізабелла, яку вирощують на сік.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: