НОВИНИ

Викиди з Білорусі призвели до екологічної катастрофи на Київському морі

23.06.2021 11:35
img_info_2000_2000_bed266efdb133f5ff4243547559d96c097429b11

Наслідки надзвичайної ситуації побачили рибалки та активісти, які побували на території Київського моря. Вони стверджують, що все узбережжя водоймища усіяне мертвою рибою. Про це повідомляє 24 Київ, пише agronews.ua.

При цьому кльов на водосховищі майже відсутній, що свідчить про дуже суттєве зменшення популяції фауни. Внаслідок знищення риби через екологічну катастрофу фактично кожні 3 – 5 кроків на березі можна побачити купи мертвих риб.

Цілком ймовірно, що аналогічну ситуацію можна побачити й нижче по течії Дніпра, а не тільки на території Київського водосховища.

Як зазначив у твіттері один із активістів, він пройшов узбережжям кілька кілометрів, але всюди бачив одну й ту саму ситуацію.

Також, посилаючись на слова працівника ГЕС, користувач зазначив, що раніше вітер пригнав до берегів моря тони мертвої риби.

Причини подібного мору риб залишаються невідомими. Але, на думку експертів, це ніяк не пов’язано з погодними умовами.

“Хімія з полів – ні. Немає уздовж КВХ полів. Принаймні з такими об’ємами хімікатів, щоб вбити ціле море. Заводів (українських) там не має. На мою думку, це міг бути якийсь ядовитий викид, але з території Білорусі. Більше не бачу звідки”, – підкреслив активіст.

Точні причини екологічної катастрофи невідомі.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: