НОВИНИ

Викид палива з танкера Delfi: показники забруднення моря не перевищують норму

24.06.2020 17:32
https://agronews.ua/

Працівники Державної екологічної інспекції Одещини перевірили зразки морської води, взяті поруч із затонули танкером Delfi, з якого стався викид палива. За результатами експертизи, вміст нафтопродуктів у рідині вже знизився. 22 червня показники були в 16,4 разів більші норми. Про це повідомляє Суспільне, пише agronews.ua.

В екологічній інспекції зазначили, що наразі також відсутні візуальні сліди забруднення моря поблизу танкера.

У Держекоінспеції додали, що контроль за вмістом нафтопродуктів у водах Чорного моря поблизу пляжу “Дельфін”, де затонув танкер, здійснюють щодня. Так, згідно з вчорашніми результатами дослідження, вміст палива у водах поблизу судна перевищувала гранично допустиму кількість у 16,4 разів. Приблизна площа забруднення складала 275 квадратних метрів.

Нагадаємо, нафтопродукти з затонулого танкера Delfi на пляжі “Дельфін” витекли у море 21 червня. Забруднення локалізували. Цю інформацію підтвердила виконувачка обов’язків першого заступника директора департаменту екології та розвитку рекреаційних зон Одеської міськради Валентина Дацюк. За її даними, пляма розміром до 400 квадратних метрів сформувалась у межах траверсів.

Як повідомили в Державній екологічній інспекції Одеської області, дослідження морської води показало перевищення норми вмісту нафтопродуктів в 16,4 разів.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: