НОВИНИ

Викрито змову при публічних закупівлях на майже 500 млн грн

16.12.2021 17:35
nabu_teka_10_0

Матеріали, здобуті детективами Національного бюро в межах досудового розслідування, допомогли Антимонопольному комітету України (АМКУ) встановити факти антиконкурентних узгоджених дій сімох компаній під час постачання програмного забезпечення в ході публічних закупівель. Про це повідомляє НАБУ, пише agronews.ua.

 15 грудня 2021 року АМКУ наклав на них штраф на загальну суму понад 105,3 млн грн — ці кошти стягнуть до державного бюджету.

Закупівлі, в яких АМКУ констатував порушення конкурентного законодавства, здійснювали у 2016-2019 р. Їх оголошували такі структури як АТ «КБ «ПриватБанк», ДП «НАЕК «Енергоатом», ПАТ «Укргазвидобування», філія ГІОЦ ПАТ «Укрзалізниця», Національний банк України, Банкнотно-монетний двір НБУ й ДП «Поліграфічний комбінат «Україна». Крім фінансових санкцій, компаніям, викритим на змові, також заборонили брати участь у публічних закупівлях упродовж трьох років.

Рішення АМКУ є черговим прикладом ефективної взаємодії між Національним бюро та Антимонопольним комітетом. Детальніше про взаємодію між НАБУ та АМКУ читайте за посиланням

Читайте також: Близько 63% українців вважають реформу децентралізації потрібною.



Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: