ВАЖЛИВО

Викрито злочинну схему експорту горіхів за участю посадовців ДФС

02.02.2020 18:02
10b522f5-bcad-490c-a6ca-e2b8df4f3f3d

15 мільйонів гривень збитків бюджету – ДБР викрило злочинну схему експорту горіхів за участю посадовців ДФС. Про це повідомляє прес служба ДБР .

Слідчі центрального апарату Державного бюро розслідувань викрили злочинну схему групи осіб за участю Державної фіскальної служби, які незаконно організували експорт волоських горіхів через митний кордон з ухиленням від сплати податків.

Попередня сума збитків Державному бюджету складає понад 15 мільйонів гривень. 

Наразі триває 10 обшуків у органах ДФС, на митних постах, а також за місцем проживання осіб, які можуть бути причетними до цієї схеми. Вже виявлено документи, що можуть свідчити про незаконну діяльність.


Слідчі дії проводяться у рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою та службовим становищем), ч. 2 ст. 205-1 Кримінального кодексу України (підроблення документів, які подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи), ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу України (ухилення від слати податків, зборів, що призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів в особливо великих розмірах).

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює Офіс Генерального прокурора. Оперативний супровід – головний відділ по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: