ВАЖЛИВО

Викрито водія керівника НААН на розкраданні держкоштів

15.05.2021 10:46
630_360_1462408169-4125

Слідчі Нацполіції викрили водія керівника НААН на одночасному отриманні заробітної плати на шести держпідприємствах. Правопорушником виявився особистий водій керівника Національної академії аграрних наук України, який фактично не виконував функцій за посадами. Про це на фейсбук сторінці повідомив радник міністра МВС, доктор історичних наук Михайло Апостол, повідомляє agronews.ua.

Слідчі Національної поліції України викрили систему розкрадання державних коштів за рахунок неправомірного надання заробітної плати співробітнику.

А саме, керівництво Національної академії аграрних наук України, для реалізації незаконних схем переведення безготівкових держкоштів у готівку, оформило власного водія працівником одночасно в шести структурних підрозділах НААН.

Тобто, водій, по версії керівництва НААН, виконував свої службові обов’язки одночасно в шести держпідприємствах та отримував одночасно шість посадових окладів.

Звичайно виникають питання! Хто ж насправді був кінцевим отримувачем держкоштів: водій з «унікальною здатністю» працювати одночасно на шести держпідприємствах чи керівництво НААН…? Яким чином керівництво шести держпідприємств допустило фіктивне працевлаштування робітника?

«Це вже якась незрозуміла хвороба: з однієї сторони обкласти свої кабінети іконами і іконостасами, а з іншої – красти, красти, красти… Є речі, які зрозуміти і пояснити нереально. Що це: відчуття безнаказанності на такі факти, бездіяльність, безмежна жадібність… Думаю,це віддзеркалення аналогічної ситуації у всіх державних підприємствах. Через це і майже 100 відсоткова їх збитковість. Пишу про ці та аналогічні факти з болем у серці і обіцяю ще більш потужні перли найближчим часом…», – коментує дану ситуацію Михайло Апостол.

Слідчі управління розслідування корупційних злочинів Головного слідчого управління Національної поліції України, за процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора та оперативного супроводження Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції, викрили факт заволодіння коштами державних підприємств. 

У ході досудового розслідування встановлено, що особистий водій керівника Національної академії аграрних наук України був одночасно працевлаштований у шести державних підприємствах (структурних підрозділах НААН), де йому нараховували заробітну плату.

При цьому, отримуючи зарплату у бюджетних установах, фігурант фактично виконував функції особистого водія керівника НААН та не виконував жодних функцій у вказаних державних підприємствах.

14 травня, у чотирьох регіонах України (Київська, Вінницька, Дніпропетровська та Херсонська області) проведено обшуки, у ході яких вилучено документи щодо працевлаштування вказаного працівника, нарахування та виплати йому заробітної плати. 

«Хотілось би привітати всіх причетних із сьогоднішнім Днем науки, особливо аграрної науки, до якої я маю відношення як доктор наук. Але як пов’язати тут науку і реальний стан речей, не знаю. Я просто схиляю голову перед тою невеликою кількістю старійшин науковців, які не дивлячись ні на що, ще вірять, працюють за мізерну плату і надіятися. Честь Вам і хвала!», – резюмував доктор історичних наук.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: