НОВИНИ

Викрито посадовця на вимаганні грошей з підприємців

26.01.2022 11:29
vzyatka-tamozhennykov-1000x600

СБУ проводить комплексні заходи щодо протидії системним загрозам управлінню стратегічно важливими об’єктами нашої держави. Про це повідомляє СБУ, пише agronews.ua.

В ході слідчо-оперативних дій, одного з керівників АТ «Миколаївобленерго» викрито на схемі вимагання неправомірної вигоди від громадян, у тому числі представників комерційних структур.

За попередніми даними, високопосадовець налагодив злочинний механізм отримання грошей за надання встановлених послуг у сфері електропостачання.

Задокументовано факт вимагання неправомірної вигоди з місцевого підприємця. За гроші, чиновник «гарантував» безперешкодне погодження проектної документації з підключення комерційного об’єкту до Об’єднаної електромережі.

До незаконної діяльності він залучив представника афілійованої фірми як посередника.

Правоохоронці викрили зловмисників після передачі всієї суми за «послуги».

Крім того, в ході слідчих дій, за місцями роботи та проживання чиновника, було виявлено більше 100 тис. дол, ймовірно одержаних злочинним шляхом.

У межах кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України, вирішується питання щодо повідомлення організаторам схеми про підозру та обрання судом міри запобіжного заходу.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин протиправної діяльності і притягнення до відповідальності винних осіб.

Заходи з викриття правопорушення проводили співробітники СБУ в Миколаївській області спільно зі слідчими Національної поліції за процесуального керівництва Окружної прокуратури м. Миколаєва, а також за сприяння керівництва «Миколаївобленерго».

Читайте також: Чому глибоке рихлення краще за оранку для українських аграріїв.



Перегляди: 5
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: