ВАЖЛИВО

Викрито наймасштабнішу аферу з зерном

13.12.2021 15:03
743

НАБУ та САП викрили дев’ятьох осіб на розкраданні коштів державних хлібозаготівельних підприємств. Загалом вони вчинили дії задля заволодіння 157 млн грн. 10 грудня 2021 року їм повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.5 ст. 191 та ч.2 ст. 364 Кримінального кодексу України. Про це повідомляє НАБУ, пише agronews.ua.

Слідство встановило, що впродовж 2011-2017 років керівники трьох державних хлібозаготівельних підприємств із залученням пов’язаних приватних компаній спільно організували схему зі створення штучної заборгованості держкомпаній. Отримувані в незаконний спосіб кошти або права вимоги спрямовували через складний ланцюг перерахувань та переуступлень на підконтрольні їм компанії, в тому числі за кордоном.

Детективи НАБУ зафіксували шість епізодів такої ймовірно корупційної діяльності. Крім того, учасники схеми позбавили ДП торгової марки за безцінь при тому, що її вартість, за результатами експертиз, становить 20 млн грн.

НАБУ та САП встановлюють інших учасників, які можуть бути причетні до вчинення злочинів, та продовжують встановлення обставин справи.

Читайте також: Названо алкоголь, який виключать зі списку підакцизних товарів.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: