ВАЖЛИВО

Викрито масштабну схему реалізації неякісних нафтопродуктів через мережу АЗС

16.03.2021 15:32
unnamed

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора слідчими Державної фіскальної служби України спільно зі Службою безпеки України викрито масштабну схему реалізації неякісних нафтопродуктів через велику мережу АЗС на території України. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора, пише agronews.ua.

За даними слідства, службові особи ряду суб’єктів господарювання, яким належить відома мережа АЗС, організували незаконну схему з ввезення на митну територію України, у тому числі з території РФ, нафтопродуктів — палива, з використанням морських суден. Ввезення здійснювалося поза митним контролем та з приховуванням реальних обсягів.

Орієнтовна сума ухилення від сплати податків становить близько 240 млн грн.

На теперішній час проводиться понад 140 санкціонованих обшуків у 13 офісних приміщеннях, 7 нафтобазах, 13 морських суднах, 105 автозаправних станціях та 2 відділах митного оформлення.

Слідчі дії здійснюються в рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного ввезення та транспортування нафтопродуктів з метою збуту, легалізації незаконно отриманих коштів від їх реалізації, зловживання службовим становищем та умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 209, ч. 3 ст. 212, ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 204 КК України).

Нагадаємо, в Україні мережі АЗС підняли ціни на пальне.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: