НОВИНИ

Викрито махінації з ПДВ при виробництві соєвої олії

19.06.2021 10:58
соевое-масло-котировки-1024x438

Співробітники податкової міліції ГУ ДФС у м. Києві спільно з працівниками ГУ ДФС у Київській області та за процесуального керівництва Офіс Генерального прокурора в межах досудового розслідування кримінального провадження викрили групу осіб в махінаціях з ПДВ. Про це повідомляє прес-служба відомства, пише  agronews.ua.

Досудовим розслідування встановлено, що група осіб, за участю підконтрольних підприємств-постачальників, транзитних підприємств та підприємств-експортерів, налагодила схему завищення податкового кредиту з ПДВ на загальну суму близько млн грн. Порушники купували товар (висівки, маргарин, сухарі та ін.), який фактично не використовувався у виробництві соєвої олії. Готова продукція відправлялася на експорт, а задіяні підприємства-експортери отримували завищенні суми бюджетного відшкодування ПДВ. В схемі було задіяно близько СГД.

“Учасники злочинної групи, використовуючи реквізити «транзитних» підприємств, купували сировину для виробництва соєвої олії. В подальшому, згідно податкового обліку, соєва олія виготовлялась на підконтрольних виробничих потужностях. Готову продукцію фігуранти, використовуючи реквізити підконтрольних СГД-експортерів, експортували на адресу підконтрольних СГД-нерезидентів в країнах Європи за ціною, майже удвічі нижчою за світову. Фактично соєва олія відвантажувалася на кораблі у портах України та слідувала до кінцевого покупця, реалізація соєвої олії відбувалася за світовими цінами, що призвело до неповернення більшої частини валютної виручки на територію України від експортних операцій”, — зазначив голова ДФС В. Мельник.

На підставі ухвали районного суду м. Києва, на речові докази, які були виявлені під час проведення обшуків за адресою заводу по переробці олійних культур, а це понад 153 т соєвої олії, орієнтовною вартістю , млн грн накладено арешт.

Досудове розслідування кримінального провадження триває.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: