НОВИНИ

Викрито директора держпідприємства НААН за вимагання 50 тис дол від землевласника

21.11.2021 15:37
whatsapp-image-2021-11-19-at-09.58.15

Директора одного з держпідприємств Національної академії аграрних наук України викрили на хабарі у 50 тисяч доларів. Про це повідомляє ДБР, пише agronews.ua.

Працівники Державного бюро розслідувань затримали директора одного із державних підприємств Національної академії аграрних наук України під час отримання 50 тисяч доларів США хабаря.

За попередніми даними, посадовець вимагав від приватного підприємця хабар за можливість змінити цільове призначення двох його земельних ділянок загальною площею 4 га під будівництво.

“Директор обіцяв не створювати штучні перешкоди та видати підприємцю акт списання сховища сільськогосподарського призначення, що перебуває на балансі держпідприємства та розміщене на одній із цих ділянок”, – відзначають в ДБР.

Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру, обрання запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

Дії фігуранта попередньо кваліфіковані за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України – вимагання, що завдало майнової шкоди в особливо великих розмірах.

Посадовцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 12 років з конфіскацією майна.

За інформацією Офісу Генпрокурора, йдеться про директора державного підприємства «Дослідне господарство «Деснянське» Прилуцької дослідної станції інституту садівництва Національної академії аграрних наук України.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: