НОВИНИ

В Україні аграрні розписки видали на 1 млрд дол США

24.04.2020 13:02
https://agronews.ua/

Важливим фактором розвитку аграрної галузі, фермерського руху та бізнесу на селі є доступ до фінансових ресурсів. Аграрні розписки, які успішно діють в Україні з 2015 року, вже залучили в аграрний сектор 1 млрд дол. США. Зокрема, протягом цього часу 2 тис. фермерів отримали близько 4 тис. аграрних розписок під понад 40 видів с/г продукції, в тому числі нішевої та органічної. Про це повідомила пресслужба Інформаційно-Аналітичного порталу АПК України, пише agronews.ua.

Аграрні розписки – це можливість для малих та середніх сільгосптоваровиробників отримати кредитні ресурси під заставу майбутнього врожаю агропродукції на вигідних комерційних умовах. Проект «Аграрні розписки в Україні» впроваджується IFC, членом Групи Світового банку, у партнерстві зі Швейцарською Конфедерацією в Україні.

“Сільське господарство України має великий потенціал, але він не достатньо реалізований через обмежений доступ фермерів до фінансування. За допомогою ефективних інструментів, таких як аграрні розписки, ми можемо забезпечити зростання продуктивності сільського господарства, забезпечивши економічне зростання. Крім того, одним з результатів співпраці є доступний онлайн Реєстр аграрних розписок, який забезпечує прозорість функціонування аграрних розписок”, – коментує Тарас Висоцький, заступник міністра розивитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

Міністерство підтримує подальший розвиток аграрних розписок в частині модернізованого законодавства. Найближчим часом очікується прийняття законопроекту №2805 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо функціонування та обігу аграрних розписок» для забезпечення сталого розвитку цього інструменту.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: