НОВИНИ

Виключення компаній з ринку землі – це удар по розвитку галузі,- Милованов

31.03.2020 14:32
https://agronews.ua/

Прийнятий закон про землю повторить ваучерну приватизацію.  Але тепер з землею.  Про це повідомив на своїй Facebook сторінці екс-міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов, пише agronews.ua.

“Ті, хто намагаються захистити людей і не допустити розпродажу землі через обмеження на продаж землі юридичним особам, досягнуть протилежного: великі компанії та олігархи скуплять землю через підставних осіб. Це несправедливо і економічно неефективно.”,- йдеться у повідомлені.

Він розповів, що потрібно зробити, щоб не допустити цього:

“Дозволити купівлю землі фірмам і компаніям з самого початку ринку, з 2021, а не з 2024 року. Вчора, точніше сьогодні вночі, 31го березня 2019 року, був прийнятий закон 2178-10 про обіг землі. Політично і концептуально – це історична подія і велика перемога прогресивних сил в Україні. До вчорашнього дня, Україна входила до 6-ти країн, в яких немає легального ринку землі. Нелегальний звичайно є . Мораторій на ринок землі був введений в 2001 році. Майже 20 років українці намагались запустити ринок землі. Всі президенти пробували, всі прем`єр-міністри пробували, навіть Юлія Володимирівна. І ось нарешті вийшло!”,- коментує Милованов.

Він додав, що програють всі, крім тих, хто скупить землю через підставних осіб. Що робити? Надати можливість юридичним особам приймати участь в ринку землі з самого початку.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: