НОВИНИ

Для фермерів придумали агрохіміка у смартфоні

14.02.2020 19:32
uNBTCGHhUJvv2ipQ3HGEID17F0ZWXLQv

Додаток Maestro дозволить фермерам дізнатися про наближення сарани, яка може зашкодити посівам у полях. Над розробкою мобільного додатку Maestro працювали дослідники британського Університету Лінкольна, пише eurekalert.org.

Користуючись додатком фермери мають змогу сфотографувати сарану на камеру смартфону і відправити фахівцям на гарячу лінію ООН. У разі, якщо комаха дійсно виявиться шкідником, на карті в Maestro з’явиться спеціальний значок із зазначенням ураженої території, а співробітники організації відправлять на місце фахівців із захисту рослин.

Такий індивідуальний підхід дозволить знизити недоцільне використання пестицидів та більш ефективно боротися з сараною. У базу даних програми наразі вже внесено 3,5 тис. зображень сарани, які дозволять нейромережі самостійно розпізнавати комах. Перед відправкою даних в ООН спеціальний алгоритм попередньо розпізнає отримані фотографії.

У подальшому система буде адаптована для виявлення хвороби рослин і отримання порад експертів щодо заходів боротьби із шкідливими організмами.




Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: