ВАЖЛИВО

Виявлено перший випадок рейдерства в 2020 році

25.01.2020 14:31
355828 (1)

Розробники платформи для роботи з відкритими данними “Опендатабот” зафіксували перший цьогоріч випадок реєстрації зміни власника на підставі підробного доручення. Захоплення відбулося при взаємодії держреєстратора та приватного нотаріуса, пише ubr.ua.

Сайт назвав і прізвище “героя” рейдерської схеми. Це держреєстратор Печерського Центру надання адміністративних послуг Печерської райдержадміністрації Н. С. Мельнікова, яка діяла разом із неназваним нотаріусом.

Постраждав власник компанії “Профтім” Олег Смірнов, якому надійшло повідомлення про раптову зміну власника його компанії. Здивований підприємець вже звернувся до правоохоронців та направив скаргу до Антирейдерської комісії. Цікаво, що новим “власником” є Максим Моїсеєв, якого Смірнов взагалі не знає. 

За інформацією все того ж “Опендатабота” в Україні щорічно відбувається близко 400 рейдерських захоплень, переважно у Киеві та Київській обл.

Рейдерство стало настільки важливою проблемою, що бизнес-омбудсмен навіть був змушений звернутися до влади України щодо посилення боротьби з ганебним явищем. Минулого року його офіс лише за липень-вересень отримав близько 430 скарг від підприємців на протиправні дії державних установ, що на 8% більше, ніж у 2018 році.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: