НОВИНИ

Введено в дію перший переробний комплекс національного кластеру «Фундук України»

10.12.2020 11:32
95672680-727x522

Нещодавно у с. Воропаєв Вишгородського району Київської області запущено в повноцінну експлуатацію перший переробний комплекс фундука в системі агропідприємств, що входять в національний кластер «Фундук України». Про це повідомляє agronews.ua.

Загалом у програмі розвитку Національного кластера «Фундук України» будуть створені 3 переробних центри, що працюють в одному коопераційному ланцюжку для консолідації збірних партій фундука, повідомляє пресслужба Торгово-промислової палати України.

З подальшим збільшенням кількості цехів по переробці і залученням до роботи в одному коопераційному ланцюжку інших агропідприємств з різних регіонів України. Це дасть можливість зняти проблему щодо якісної переробки фундука для дрібних садів, його калібрування, сортування для створення однорідних збірних партій, які є завжди «ласим шматком» для великих замовників, йдеться у повідомленні.

“Тож українська горіхова галузь продовжує розвиватися, в нас є можливості для створення нових сертифікованих горіхових садів і формування асоціацій горіхових підприємств, які разом зможуть укладати масштабні контракти і експортувати більші партії українських горіхів в країни світу”, – пише пресслужба ТПП.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: