ВАЖЛИВО

Введення квот – це корупційна схема, яку зараз намагаються протягнути, – Роман Сластьон

28.05.2020 15:45
2020_05_28-EVERSUMMER-EOS 5D Mark III-5443

Введення квот – це корупційна схема, яку зараз намагаються протягнути й покласти ще більший тягар на плечі аграріїв. Про це повідомляє прес-служба Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ), пише agronews.ua.

 “Дійсно сумно, що нам доводиться виходити на вулиці, для того, щоб доносити свою позицію. Ми вже неодноразово зустрічалися з представниками влади, але на ті зустрічі чомусь не з’являлись представники Фірташа”, – коментує Roman Slaston, генеральний директор УКАБ, під час виступу на мітингу проти запровадження квот на добрива.

https://www.facebook.com/UkrainianAgribusinessClub/videos/vb.100347320022167/183795272919965/?type=2&theater

Ще з 2012 року у нас вже діють антидемпінгові мита, які забезпечують надприбутки хімічної промисловості. Зараз аграрії сплачують на 30% вищу ціну за добрива, ніж вона є на світовому ринку. Але цього їм мало, вони хочуть додати ще квоти, щоб самі їх використовувати та не допустити жодної країни до нашого ринку. Не дати можливості купувати добрива за нижчими цінами та можливості жодної вільної конкуренції!

“Повний контроль над ринком добрив, повна викачка грошей з кишень наших аграріїв, які в цьому році потерпають від посухи та заморозків. Ми не можемо це допустити, бо це буде повна монополізація ринку добрив. Ми готові відстоювати свої права за конкурентний ринок!”, – наголосив Роман Сластьон.

Асоціація «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ) — це об’єднання українських агровиробників та ресурсних компаній з метою розвитку вітчизняного агробізнесу. Ми забезпечуємо членів клубу найкращою галузевою експертизою, актуальною інформацією, підтримкою у вирішенні прикладних питань та можливістю ефективного нетворкінгу.

Нагадаємо, озвучено головні вимоги аграріїв щодо квотування імпорту міндобрив в Україні.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: