НОВИНИ

В Україні очікується новий рекорд врожаю соняшнику

26.10.2019 08:02
3-0.3-0.соняш

Новий рекорд виробництва соняшнику в розмірі 15,4 млн тонн прогнозують в поточному році експерти видання АПК-Інформ, пише zerno.org.ua

Вони очікують, що середня врожайність олійної складе 2,5 т/га, що дозволить українськім аграріям отримати новий рекордний врожай не дивлячись на те, що посівні площі під соняшником в поточному році на 3% менші за минулорічні.

Також, вищезгадане видання констатує, що учасники ринку відзначають високу якість соняшнику нового врожаю, зокрема, олійність насіння знаходиться в середньому на рівні 44-51%.

В свою чергу експерти Міністерства сільського господарства (USDA) в жовтневому звіті світового виробництва сільськогосподарської продукції (WASDE) знизили прогноз виробництва соняшнику  в Україні на 1 млн тонн порівняно з минулим прогнозом до 14,5 млн тонн.

Як повідомлялось раніше, поточний рекорд обсягу зібраного соняшника складає 13,7 млн тонн, його було встановлено минулого року. Станом на сьогодні, за даними Інформаційно-аналітичного порталу АПК України, соняшник обмолочений на площі  94,3 % від запланованих до збирання і вже намолочено 13,4 млн тонн олійної, середня врожайність якої складає 2,42 т/га. Таким чином, вже сьогодні можна констатувати, що врожай олійної наближується до минулорічних показників.

Варто відзначити, що поточна внутрішня закупівельна ціна на олійну в Україні змінила тенденцію зниження, що спостерігалась в минулому місяці і з початку жовтня знаходиться в діапазоні від 8000 до 8300 грн/т.


Перегляди: 21
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: