НОВИНИ

Всеукраїнська Асоціація Громад підтримує проведення земельної реформи

12.05.2021 11:32
4786def63c8b11290f278b0528a13f8f

Всеукраїнська Асоціація Громад підтримує проведення земельної реформи, — заявив голова ВАГ Микола Фурсенко за підсумками Консультативної наради у Верховній Раді за участі спікера Парламенту, міністра фінансів, міністра розвитку громад і територій, голів бюджетного та податкового комітетів ВР. Про це повідомляє пресслужба асоціації, пише agronews.ua.

Крім того, ВАГ виступає за закон 2194 про земельну децентралізацію і очікує на його підписання Президентом. Фурсенко наголосив, що Асоціація наполягає на голосуванні в другому читанні законопроекту про Державний фонд часткового гарантування кредитів:

«Потрібне реальне наповнення державного фонду підтримки фермерів для того, щоб сільські жителі і середні агро-виробники мали можливість купити земельні ділянки, щоб сільська економіка розвивалась».

Також Всеукраїнська Асоціація Громад наполягає на ухваленні законопроекту 3131-д.

«Це потрібно, щоб всі сплачували податок за гектар і не ухилялись від сплати податків в сільській місцевості. Лише після цього можна говорити про доцільність збільшення податкового навантаження на аграрних виробників», – підсумовує Микола Фурсенко.

Асоціація виступає за перерозподіл податку на дохід фізичних осіб, щоб сплачувалися ПДФО не лише за місцем реєстрації підприємства, а й за місцем знаходження виробничих потужностей. У нашому випадку – це за місцем знаходження земельних ділянок, де відбувається аграрне виробництво. Тобто, щоб частина коштів ПДФО автоматично зараховувалася до сільських бджетів, на території яких знаходиться земля того чи іншого виробника.

Нагадаємо, що в регіонах пройдуть круглі столи щодо роз’яснення земельного законодавства.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: