НОВИНИ

Всеукраїнська асоціація громад підтримала цифровізацію будівельної сфери в Україні

24.06.2022 10:01
depositphotos_71697893-stock-photo-blueprints-and-safety-helmet-over (1)

Всеукраїнська асоціація громад підтримала цифровізацію будівельних процесів, що передбачено законопроектом № 6383 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження будівельного інформаційного моделювання (ВІМ-технології) на всіх етапах життєвого циклу об’єктів та науково-технічного супроводу об’єктів, удосконалення процедури обстеження об’єктів, прийнятих в експлуатацію в установленому законодавством порядку» від 03 грудня 2021 року. Про це повідомляє пресслужба ВАГ, пише agronews.ua.

Цей документ передбачає запровадження цифровізації в будівельних процесах на всіх етапах будівництва, удосконалення процедури обстеження об’єктів, прийняття їх в експлуатацію.

Законопроект регулює порядок оформлення виконавчої документації, запроваджує регулювання науково-технічного супроводу будівельних робіт.

Як зазначила, заступниця Міністра розвитку громад і територій, Наталя Козловська, ухвалення законопроекту № 6383 приведе будівельне моделювання в правове поле, трансформує будівельну галузь і наблизить її до європейських технологій. А це дозволить Україні представляти свої будівельні напрацювання нарівні з європейськими колегами.



Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: