НОВИНИ

Всеукраїнська асоціація громад доставила на деокуповану Херсонщину допомогу від Фундації Олени Зеленської

15.11.2022 13:31
kherson_obl_04-1-1024x576

В рамках проекту “Згуртовані громади” Всеукраїнська асоціація громад за підтримки Програми USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) та спільно із Херсонською Обласною Військовою Адміністрацією доставила допомогу від Фундації Олени Зеленської для п’яти деокупованих районів Херсонщини.

Для мешканців Великоолександрівської, Новоолександрівської, Кочубеївської, Нововоронцовської та Високопільської громад було доставлено 2200 спальних мішків, 400 обігрівачів і 800 електроковдр. Окрім того, за сприяння Фундації Олени Зеленської було передано 20 генераторів. Це гуманітарна допомога від міжнародних партнерів, що надійшла за координації Міненерго та Секретаріату Енергетичного співтовариства.

“П’ять територіальних громад, а це 11 тисяч мешканців отримають від Фундації Олени Зеленської найнеобхідніше, щоб підготуватися до зими. Це генератори, обігрівачі, спальні мішки, електроковдри. Зараз ми вже відправляємо першу гуманітарну допомогу жителям деокупованих районів Херсонщини. І це тільки початок. У центрі роботи Фундації Олени Зеленської знаходиться людина. Ми віримо, що відновлення країни починається саме з людей. Якщо ми відновимо їх сили, ми відновимо всю нашу Україну”, – зазначила директорка Фундації Олени Зеленської Ніна Горбачова.

Всеукраїнська асоціація громад з початку війни організувала логістику понад 1000 тонн різноманітної допомоги для постраждалих громад. 

“З початку повномасштабного вторгнення Всеукраїнська асоціація громад започаткувала проект “Згуртовані громади”. Його задача – підтримати громади, які знаходяться в окупації, на лінії зіткнення або виходять з окупації. Дана ініціатива була підтримана Програмою USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО). За цей період ми організували логістику понад 1000 тонн різноманітної допомоги для відновлення життєдіяльності громад. А сьогодні ми знаходимося на деокупованій частині Херсонщини, спільно з Херсонською Військовою Адміністрацією привезли допомогу, яка була надана Фундацією Олени Зеленської. Віримо в Збройні Сили України і сподіваємося, що найближчим часом вся Херсонщина буде звільнена”, – підкреслив виконавчий директор Всеукраїнської асоціації громад Іван Слободяник.

Дякуємо Програмі USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) і Фундації Олени Зеленської за співпрацю. Віримо в ЗСУ та нашу спільну Перемогу!


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: