АГРОВІДЕО

Всеукраїнська асоціація громад забезпечила доставку модульних будиночків у різні куточки України

23.02.2023 13:25
f15dfc4e-c65a-476b-bc4f-b5c386f4837d

10 громад Сумської, Одеської, Миколаївської, Херсонської областей, які прихистили внутрішньо переміщених осіб, отримали модульні будиночки. Війна позбавила багатьох українців даху над головою. Хтось був змушений евакуюватись із зони бойових дій, чиєсь житло зруйнували російські ракети. Про це повідомляє пресслужба спілки, пише  agronews.ua.

Всеукраїнська асоціація громад в рамках проекту «Згуртовані громади», який реалізується за підтримки Програми  USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) забезпечила доставку модульних будиночків у різні куточки України.

Така допомога була надана Рівненській міській раді від Ради Європи та шведської урядової агенції MSB. А вони в свою чергу поділилися будиночками з іншими громадами, які прихистили у себе внутрішньо переміщених осіб.

Всеукраїнська асоціація громад з початку війни відстежує запити українців про допомогу, неодноразово отримувала листи щодо сприяння облаштуванню модульних містечок в громадах. Тому в листопаді минулого року спільно з Рівненською міською радою ініціювала безкоштовне 5-денне навчання технічних представників зацікавлених громад.  А вже на початку цього місяця всі громади, які брали участь у навчанні, отримали матеріали для встановлення тимчасового житла.

Всього було передано 25 будиночків, з яких наразі доставлено 17, ще 8 — будуть доставлені найближчим часом. Згідно з технічними характеристиками,  вони можуть вміщувати до 5 осіб, але також можуть виступати як локальні об’єкти побуту.

«Будиночки передані для облаштування пунктів незламності, а також місць для тимчасового прихистку людей, постраждалих від військових дій та внутрішньо переміщених осіб» – розповів Дмитро Соломчук, народний депутат України.

Модульні будиночки зведуть в Авангардівській, Доброславській териториальних громадах Одеської області; Високопільській, Нововоронцовській, Кочубеївській територіальних громадах Херсонської області; Мостівській, Бузькій, Дорошівській териториальних громадах Миколаївської області; Новослобідській, Тростянецькій териториальних громадах Сумської області.

В комплект будинку входить обігрівач, вентилятор – поширювач тепла, освітлення, електрообладнання, ліжка, матраци, постільна білизна, особлива увага приділяється утепленню. Загальна площа кожного будинку 17 кв.м. До переваг конструкції входить швидкість монтування – до 8 годин фахівцями, які пройшли тренування.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: