ВАЖЛИВО

Всеукраїнська асоціація громад публікуватиме матеріали погодження проектів перспективних планів формувань громад

20.04.2020 16:07
94422764_3008242612568392_2885077674735173632_n

Правління Всеукраїнської асоціації громад вирішило оприлюднити проекти урядових актів щодо затвердження перспективних планів формування територіальних громад та усі пропозиції до цих проектів. Про це  повідомляє прес-служба Всеукраїнської асоціації громад Іван Фурсенко, пише agronews.ua.

“Це наше рішення базується на твердому переконанні щодо того, що згадана інформація є суспільно вкрай важливою і глибоко зачіпає інтереси органів місцевого самоврядування громад”,- йдеться в повідомлені.

Асоціація, відповідно до своєї Статегії, послідовно виступає за розумний, справедливий формат об’єднання громад. Асоціація намагається впливати на процес реформування громад на усіх етапах.

“Ми розраховували на те, що розгляду перспективних планів на Уряді передуватиме засідання урядового комітету чи нарада за участі стейкхолдерів, де стане зрозуміло, які з пропозицій було враховано розробниками, а які не враховано й чому. Там ще можна було б спробувати дійти згоди щодо найбільш проблемних точок. Однак таких нарад очевидно вже не буде, тому ми​ вирішили оприлюднити інформацію, яка на цей момент є у розпорядженні Асоціації”, – коментуєть в асоціації.

Мінрегіон рекомендував облдержадміністраціям надати публічності матеріалам​ щодо перспективних планів, однак лише деякі з них дослухалися. Тепер цю рекомендацію Мінрегіону ​виконає Всеукраїнська асоціація громад.​

Представників громад – тих, хто хоче предметно долучитися до обговорення проектів перспективних планів, просимо подавати заявки на реєстрацію ваших ОМС на онлайн-платформі Всеукраїнської асоціації громад : онлайн-запит ОМС на реєстрацію можна заповнити за посиланням.

На цій платформі обговорювали згадані проекти актів, і там буде продовжуватися предметну дискусію з цих та інших актуальних питань діяльності органів місцевого самоврядування.

Деталі за посиланням: http://vassr.org/node/3899


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: